תשלום מאובטח SSL
כל הזכויות שמורות לעידו ספורט ©
Developed & Designed by Dan Binyamin
בחר קטגוריה
דף הבית » קראטה שוטוקאן
קראטה שוטוקאן הוא סגנון אמנות לחימה דינמי שנוצר על ידי פונאקושי ג’יצ’ן הגדול המנוח. סגנון זה מאופיין במכות ממוקדות מאוד, חסימה ישירה, עמדות עוצמתיות ומערך שובה לב של קאטה.
השוטוקאן הוא סוג של הגנה עצמית הבנויה כמו בית יציב – תחילה בניית בסיס חזק בתוך גוף הסטודנטים, ואז הנחת לבנה אחת בכל פעם.
במקום להקיף אינסוף וריאציות וטכניקות, סגנון זה מתמקד בקומץ של חסימות, מכות ובעיטות עוצמתיות – ולאחר מכן משכלל את יישור הגוף ותשומת הלב הדרושים כדי למקם אותם בקרב בפועל.
מדריך זה מיועד למתחילים בסגנון זה. תלמדו על מקורות הסגנון ומטרת סוגי האימון השונים.
פונאקושי יושיקין, מייסד קראטה שוטוקאן, נולד באוקינאווה (אי דרומית ליפן היבשתית) ב-1868. במהלך ילדותו, הוא למד קראטה בהדרכתם של שני מאסטרים (מאסטר איטוסו ומסטר אנדו). בתקופה זו, הוראת הידע של אומנויות לחימה הייתה חשאית יחסית ולא דבר פתוח. זה כבוד גדול לקבל את ההזדמנות ללמוד ממאסטר אמיתי. פונאקי הפך למורה בבית ספר כשהיה צעיר.
תרגול הקראטה מוכר ורצוי יותר ויותר על ידי ההמונים. פונאקושי ראה בזה זמן טוב להפיץ את האמנות לאחרים, ולהכניס את הקראטה למערכת החינוך הציבורית של אוקינאווה.
ב-1922 הכל השתנה בקראטה. זה היה אז שמשרד החינוך היפני ערך מופע אומנויות לחימה בטוקיו. פונאקושי הוזמן להשוויץ בסגנון הקראטה שלו – זה היה פופולרי. הוא קיבל כל כך הרבה עניין עד שהחליט להישאר ולפתוח את בית הספר הראשון לקראטה ביבשת יפן. (אז, הג’ודו היה יותר פופולרי במדינה הזו). הדוג’ו נקרא Shotokan (“קאן” פירושו “בניין” ו-“Shotao” פירושו “גלי שיר”, שהוא במקרה השם הבדוי של פונאקושי).
פונאקושי כתב ספר בשם קראטה: דרך החיים שלי כמדריך בוגר יותר. תורתו מתעלה על הגוף ונוטה להנחות את תלמידיו לקראת מיינדפולנס והתקדמות רוחנית.
מאז מותו של פונאקושי ב-1957, עולם אומנויות הלחימה השתנה באופן דרמטי בשל השפעתו והוראת הפילוסופיה שלו. חלק מתלמידי קראטה שוטוקאן פנו לספירה תחרותית. בעוד שאחרים דבקו בתרגול השגרתי המקורי שלו ובשליטה עצמית.
תלמידים מתחילים את האימונים של קראטה שוטוקאן שלהם ממגוון סיבות. אך לרוב הם מסתכמים בדבר אחד: שיפור עצמי. בסגנונות אחרים כמו אומנויות לחימה סיניות. תלמידים עשויים להיות מונעים על ידי פחד או הגנה עצמית ברחוב (למשל קרב מגע), או להיות אתלטיים יותר או להתחרות באולימפיאדה (טאקוונדו). לפני שתתחילו להתאמן, חשבו היכן אתם רוצים להיות כדי שתוכלו לבדוק את ההתקדמות שלכם לאורך הדרך.
כמה יעדי אימון שכדאי להציב:
כל הזכויות שמורות לעידו ספורט ©
Developed & Designed by Dan Binyamin